Türkiye’nin Coğrafi İşaretli Gastronomik Ürünleri Eğitimi

Hedef Kitle

Hedef Kitle

Etkinliğe katılacak kişilerin belirlenmesi proje değerlendirmesinden sonra 14.04.2025-30.04.2025 tarihleri arasında yapılan başvurular arasından gerçekleştirilecektir. Katılımcılarda aranan başvuru kıstasları şu şekilde sıralanmıştır:

  1. Türkiye’de bulunan üniversitelerin meslek yüksekokullarının aşçılık programı ön lisans öğrencisi, fakültelerin gastronomi ve mutfak sanatları bölümü veya yiyecek içecek işletmeciliği bölümü lisans öğrencisi olarak öğrenim görüyor olmak,
  2. Türkiye’de bulunan üniversite enstitülerinin gastronomi ve mutfak sanatları veya turizm işletmeciliği anabilim dalı yüksek lisans öğrencisi olarak öğrenim görüyor olması (Bu kişilerde staj şartı aranmayacaktır.),
  3. Katılımcıların seçiminde öğrenim görüyor oldukları üniversitelerin bölgesel farklılığına dikkat edilecektir.
  4. Öğrenim gördükleri eğitim programında yer alan staj eğitimini tamamlamış olmak,
  5. Daha önce TÜBİTAK 2237-A programı kapsamında desteklenen bir proje eğitimine en fazla iki defa katılmış olmak,
  6. Katılımcıların TÜBİTAK ARBİS veri tabanına kayıtlı olması,
  7. Aday katılımcıların, 14.04.2025 tarihinden itibaren son başvuru tarihi olan 30.04.2025 çarşamba günü saat 17:00’ye kadar proje internet sayfasında (muglagastronomi2237.mu.edu.tr) bulunan başvuru formunu doldurarak başvuru yapmaları gerekmektedir. 

 

Etkinlik sayısı 20 kişi ile sınırlıdır. Katılımcı listesinin oluşturulmasında cinsiyet eşitliğinin oluşturulmasına dikkat edilecektir.  Bu kriterlere ek olarak eğitime katılmak isteyenlerin mutfak üniformaları ile etkinliğe katılmaları gerekmektedir.